"Whaling in Norway" et foredrag i serien "Mat & Kultur i Nordland
Velkommen til vårt spennende foredrag, "Whaling in Norway" – en del av vår foredragsserie om "Mat & Kultur i Norland." Dette unike foredraget tar deg med på en reise gjennom historien til hvalfangsten i Nord-Norge, med fokus på betydningen det har hatt opp gjennom tidene og den kontroversielle diskusjonen som preger dagens samfunn.
Utforsk historiske perspektiver på hvalfangst, dykk ned i tradisjonene som har formet nordnorsk kultur, og oppdag hvordan praksisen har utviklet seg til dagens moderne synspunkter. Vi tar deg med på en kulinarisk opplevelse med en herlig Arctic sharing-meny, hvor våre lokale mattradisjoner står i sentrum av opplevelsen.
Gjennom foredraget vil vi belyse argumentene både for og mot hvalfangst, og vi inviterer deg til å reflektere over de etiske aspektene knyttet til denne praksisen. For å gi en visuell dybde til vår utforskning, vil du også få oppleve en imponerende bildeserie, fotografert av en ekte hvalfanger.
Bli med oss på "Whaling in Norway" for å forstå hvalfangstens historie, dens nåværende status og delta i den viktige samtalen om bærekraft og bevaring. Dette foredraget er ikke bare en reise gjennom kultur og mat, men også en invitasjon til å reflektere over vår forbindelse med naturen og hvordan vi kan bidra til å danne fremtiden for disse majestetiske skapningene.
Varighet: 2.5 t
(mat og foredrag)
Meny:
- 5 slag kjøtt
- 1 stk varm suppe/gryte
- 5 slag sjømat
- 4 slag salat
- 4 slag brød, sauser, smør og tilbehør.
Alt dette servert på en planke midt på bordet.
Kaffe, te og bordvann
Grunnpris kr 760,- pr pers.